Jarné závitky nesmažené s mäsomrecept na stiahnutie v PDF
Suroviny:
20 ks ryžový papier, 100 g kuracie prsia, 20 ks krevety, 3 ks vajcia, koriander, bazalka, mladé cibuľky, mrkva, hlávkový šalát, šalátové uhorky (2ks), čili papričky, cesnak, cukor, limetka, rybacia omáčka, ryžové rezance tenké (vermicelli)
Príprava:
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vlažnej vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Mäso uvaríme v osolenej vode a nakrájame ho na tenké rezance asi 5 cm dlhé. Krevety uvaríme v osolenej vode, olúpeme a pozdľžne rozkrojíme. Z vajec urobíme tenké omelety, ktoré nakrájame na tenké rezance. Uhorky a mladé cibuľky nakrájame na tenké rezance asi 5 cm dlhé a listy hlávkového šalátu natrháme na menšie kúsky. Ryžový papier namočíme na 5 sekúnd do studenej vody aby bol dostatočne mäkký a naukladáme naň všetky pripravené zložky: mäso, krevety, ryžové rezance, omeletu, hlávkový šalát, uhorky a bylinky. Ryžový papier stočíme do závitku.
Podávame iba so sójovou omáčkou alebo aj s rybacou omáčkou ochutenou limetkovou šťavou, cesnakom, čili papričkami (podľa chuti) a troškou cukru. Podľa chuti omáčku môžeme aj zriediť vodou. Alternatívne môžeme podávať iba so sójovou omáčkou.
Jarné závitky nesmažené vegetariánskerecept na stiahnutie v PDF
Suroviny:
20 ks ryžový papier, 3 ks vajcia, koriander, bazalka, mladé cibuľky, mrkva, hlávkový šalát, šalátové uhorky (2ks), 100 g sterilizovanej kukurice, čili papričky, cesnak, cukor, limetka, rybacia omáčka, ryžové rezance tenké (vermicelli)
Príprava:
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vlažnej vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Mäso uvaríme v osolenej vode a nakrájame ho na tenké rezance asi 5 cm dlhé. Z vajec urobíme tenké omelety, ktoré nakrájame na tenké rezance. Uhorky a mladé cibuľky nakrájame na tenké rezance asi 5 cm dlhé a listy hlávkového šalátu natrháme na menšie kúsky. Ryžový papier namočíme na 5 sekúnd do studenej vody aby bol dostatočne mäkký a naukladáme naň všetky pripravené zložky: ryžové rezance, omeletu, hlávkový šalát, uhorky, mladú cibuľku, kukuricu a bylinky. Ryžový papier stočíme do závitku.
Podávame iba so sójovou omáčkou alebo aj s rybacou omáčkou ochutenou limetkovou šťavou, cesnakom, čili papričkami (podľa chuti) a troškou cukru. Podľa chuti omáčku môžeme aj zriediť vodou. Alternatívne môžeme podávať iba so sójovou omáčkou.
Jarné závitky smažené s mäsomrecept na stiahnutie v PDF
Suroviny:
30 ks ryžového papiera, 300 g kuracieho mäsa, 15 ks kreviet, 300 g chudého bravčového mäsa, ryžové rezance tenké (varmicelli), 2 PL oleja, 1/4 kapusty alebo čínskej kapusty, 2 mrkvy, čili omáčka, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 šálky múky, 1/8 šálky vody
Príprava:
Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Bravčové a kuracie mäso, krevety a zeleninu pokrájame na drobné kúsky. Do rozohriatej panvici pridáme 2 PL oleja. Opražíme bravčové mäso do zlatista, pridáme kura, krevety, zeleninu, podľa chuti soľ a korenie. Pražíme na miernom ohni pokiaľ zelenina trošku nezmäkne. Pridáme rezance a všetko premiešame. Ryžový papier namočíme na 5 sekúnd do studenej vody aby bol dostatočne mäkký a pomocou lyžice naň dáme zmes z panvice. Ryžový papier stočíme do závitku a zalepíme roztokom múky a vody. Smažíme v rozpálenom oleji do zlatista, podávame s čili omáčkou.