» RYŽOVÉ ZÁVITKY
Jarné závitky nesmažené s mäsom

recept na stiahnutie v PDF

Suroviny:

20 ks ryžový papier, 100 g kuracie prsia, 20 ks krevety, 3 ks vajcia, koriander, bazalka, mladé cibuľky, mrkva, hlávkový šalát, šalátové uhorky (2ks), čili papričky, cesnak, cukor, limetka, rybacia omáčka, ryžové rezance tenké (vermicelli)

Príprava:

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vlažnej vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Mäso uvaríme v osolenej vode a nakrájame ho na tenké rezance asi 5 cm dlhé. Krevety uvaríme v osolenej vode, olúpeme a pozdľžne rozkrojíme. Z vajec urobíme tenké omelety, ktoré nakrájame na tenké rezance. Uhorky a mladé cibuľky nakrájame na tenké rezance asi 5 cm dlhé a listy hlávkového šalátu natrháme na menšie kúsky. Ryžový papier namočíme na 5 sekúnd do studenej vody aby bol dostatočne mäkký a naukladáme naň všetky pripravené zložky: mäso, krevety, ryžové rezance, omeletu, hlávkový šalát, uhorky a bylinky. Ryžový papier stočíme do závitku.

Podávame iba so sójovou omáčkou alebo aj s rybacou omáčkou ochutenou limetkovou šťavou, cesnakom, čili papričkami (podľa chuti) a troškou cukru. Podľa chuti omáčku môžeme aj zriediť vodou. Alternatívne môžeme podávať iba so sójovou omáčkou.

Jarné závitky nesmažené vegetariánske

recept na stiahnutie v PDF

Suroviny:

20 ks ryžový papier, 3 ks vajcia, koriander, bazalka, mladé cibuľky, mrkva, hlávkový šalát, šalátové uhorky (2ks), 100 g sterilizovanej kukurice, čili papričky, cesnak, cukor, limetka, rybacia omáčka, ryžové rezance tenké (vermicelli)

Príprava:

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vlažnej vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Mäso uvaríme v osolenej vode a nakrájame ho na tenké rezance asi 5 cm dlhé. Z vajec urobíme tenké omelety, ktoré nakrájame na tenké rezance. Uhorky a mladé cibuľky nakrájame na tenké rezance asi 5 cm dlhé a listy hlávkového šalátu natrháme na menšie kúsky. Ryžový papier namočíme na 5 sekúnd do studenej vody aby bol dostatočne mäkký a naukladáme naň všetky pripravené zložky: ryžové rezance, omeletu, hlávkový šalát, uhorky, mladú cibuľku, kukuricu a bylinky. Ryžový papier stočíme do závitku.

Podávame iba so sójovou omáčkou alebo aj s rybacou omáčkou ochutenou limetkovou šťavou, cesnakom, čili papričkami (podľa chuti) a troškou cukru. Podľa chuti omáčku môžeme aj zriediť vodou. Alternatívne môžeme podávať iba so sójovou omáčkou.


Ryžové závitky nesmažené Ryžové závitky nesmažené vegetariánske Ryžové závitky vysmažené Ryžové závitky osmažené

Jarné závitky smažené s mäsom

recept na stiahnutie v PDF

Suroviny:

30 ks ryžového papiera, 300 g kuracieho mäsa, 15 ks kreviet, 300 g chudého bravčového mäsa, ryžové rezance tenké (varmicelli), 2 PL oleja, 1/4 kapusty alebo čínskej kapusty, 2 mrkvy, čili omáčka, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 šálky múky, 1/8 šálky vody

Príprava:

Ryžové rezance pripravíme podľa návodu, tie naše stačí namočiť na 20 min. do vody, scediť a vložiť na 2 minúty do horúcej prevarenej vody (nevariť) a potom precediť. Bravčové a kuracie mäso, krevety a zeleninu pokrájame na drobné kúsky. Do rozohriatej panvici pridáme 2 PL oleja. Opražíme bravčové mäso do zlatista, pridáme kura, krevety, zeleninu, podľa chuti soľ a korenie. Pražíme na miernom ohni pokiaľ zelenina trošku nezmäkne. Pridáme rezance a všetko premiešame. Ryžový papier namočíme na 5 sekúnd do studenej vody aby bol dostatočne mäkký a pomocou lyžice naň dáme zmes z panvice. Ryžový papier stočíme do závitku a zalepíme roztokom múky a vody. Smažíme v rozpálenom oleji do zlatista, podávame s čili omáčkou.

 

ZjA4MDIxZ