» RYŽOVÉ REZANCE
Návod na prípravu ryžových rezancov

Vzhľadom na skutočnosť, že návod na rezancoch nemusí vždy zodpovedať realite, ponúkame Vám spôsob prípravy ryžových rezancov, ktorý sa nám osvedčil.

Ryžové rezance vždy namočíme do studenej vody na cca 20 minút. Rezance mierne zmäknú a absorbujú vodu. Dobu namočenia odporúčame prispôsobiť typu rezancov, nemali by zostať tvrdé, suché a zlepené.

Ak používate rezance ako vložku do polievky – netreba ich variť, stačí ak ich zalejete v miske horúcou polievkou.

Ak chcete rezance pražiť, vložíte ich do rozpáleného tuku a rezance sa takmer okamžite uvaria vo vode ktorú absorbovali. Následne si ich opražíte podľa chuti (niekto ich má rád prepraženejšie, niekto jemnejšie pražené).

Ak chcete ryžové rezance použiť ako čistú prílohu, namočené rezance vložte do prevarenej horúcej vody (už odstavenej - nie vriacej) na jednu minútu a ihneď sceďte a opláchnite studenou vodou aby sa nezlepili.

 

YjMyN